You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

09
apr
09
apr

PERI på bauma 2019

9. apr. 2019


PERI setter sikkerhet og digitalisering i fokus

Nyhetssak fra bygg.no

Som vanlig legger Peri store ressurser i sin utstilling på Bauma. I 2019-utgaven kan de stille med en helt ny utstillingshall – hvor de spesielt prioriterer arbeidet med sikkerhet og digitalisering.

- Vi har flere nyheter å vise frem, men det er spesielt sikkerhetsfokuset og digitaliseringen på tvers av hele produktspekteret vi presenterer på årets Bauma, forteller prosjektleder Yngve Urnes i Peri Norge. Han og de andre norske kollegene kan vise frem en helt ny Peri-utstillingshall på årets messe. I år kan Peri feire sitt 50-årsjubileum, og derfor har de i år også lagt ekstra store ressurser i utstillingen.

5.000 kvadratmeter

Total er utstillingshallen på 5.000 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer – og bygget er 25 meter høyt. De utvendige målene er på 42 x 82 meter, så det skulle være nok boltreplass både for de ansatte og de besøkende. Når Byggeindustrien er på plass, var det likevel rimelig fullt inne i hallen. For tre år siden var det 25.000 personer innom standen hver dag messen holdt tåpent – og man forventer å øke dette tallet ytterligere i år.

Her kan man finne alle fasiliteter for å ta vare på de mange besøkende. Her viser de frem hele produktrangen, sine fremtidsplaner og det er i tillegg en rekke kontorer og fellesområder tilgjengelig for ansatte og besøkende.

- Det er to hovedaspekter vi fokuserer på ved årets utgave av Bauma – det er momentet vi setter aller øverst, nemlig sikkerhet – samt digitaliseringsarbeiet som skal gi våre kunder en ekstra dimensjon ved å bruke vårt utstyr og materiell, legger Urnes og teknisk sjef Geir Forsberg til.

Innen sikkerhetsløsninger skal den stadige videreutviklingen av eksisterende løsninger øke fokuset på HMS og det å jobbe sikkert, men de presenterer også flere nyheter. Blant annet har de nå lansert en nye festeanordning for bruk av sele i monteringsarbeidet.

Digitale løsninger

Digitaliseringsutviklingen involverer blant annet en rekke nyutviklede app-er som skal foredle og forbedre måter å jobbe på – og gi en bedre brukeropplevelse av hvordan man kan jobbe mest mulig effektivt. De viser også frem muligheter for 3D-printing, bruk av BIM i planleggingen og så videre.

- Det er utviklet digitale løsninger som er integrert i våre eksisterende systemer - slik at de også kan snakke enda bedre sammen – ikke minst innen infrastruktur. Nettopp en økt satsing på infrastruktur har virkelig sørget for å bli vekstområdet innen Peri – spesielt hjemme i Norge, hvor vi ser at anleggsmarkedet peker rett oppover, sier Urnes. Tradisjonelt har Peri vært sterkere innen bygg-segmentet i Norge, noe de fortsatt også er – men det er innen infrastruktur de har den største veksten.

Peri Norge omsetter nå for rundt 339 millioner kroner og er 103 ansatte. På verdensbasis har konsernet en omsetning på 1,5 milliarder euro fordelt på 80 land og 8.700 ansatte.

Flere nyheter

Selv om det er HMS og digitalisering som står i sentrum på årets messe, kan de også vise frem flere produktnyheter og forbedringer av eksisterende løsninger.

- Blant annet er vi klare med en ny versjon av Skymax-forskalingsløsningen. Den ble vist på Bauma for tre år siden, men nå er det kommet på plass ytterligere forbedringer, sier Forsberg.

Det er også kommet nyvinninger på Maximo-systemet, samt at de videreutviklet fallsikringsløsningen. De er også ute med ytterligere forbedringer av tunnelforskalingsløsningen samt på forbedringer på bruforskalingsløsningen. Dette er et system de har brukt med hell på flere brujobber i Norge – og som Peri Norge har store forhåpninger til.

Se saken fra Byggeindustrien her