You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERIs historie og utvikling

Milepæler i vår historie

Bli med på en imponerende reise fra begynnelsen av vår historie. Den inneholder viktige milepæler og interressante fortellinger. Avanserte forskaling- og stillas produkter såvel som fasinerende bygg karakteriserer vår reise og utvikling. Det har gjort oss til verdens ledende leverandør av forskaling og stillas systemer.

1969

Når det hele startet

PERI blir grunnlagt

Arthur Schwører grunnla PERI i 1969, sammen med sin kone Christl. Målet var å rasjonalisere betongarbeidet, slik at prosjektene kunne utføres raskere, enklere og ikke minst sikrere.

PERI er gresk (greske periʹ) og betyr "around" (omkranse)

Forskalingen omkranser betongen - Stillaset omkranser bygningen

PERI T 70

Den første tredrageren blir produsert og PERI T70 er født. PERIs første ordre er en bestilling på 80 tredragere av 3,05 mtr lengde. Tredragerne er impregnert for hånd med en svamp over et plastkar - som samlet opp overskytende væske. Deretter ble tredragerne lastet direkte inn på en ventede lastebil og kjørt ut til kunden. På denne tiden lå den årlige produksjonen på 50.000 løpemeter.

Produksjonshallen er bygget på 6000 m² i Weissenhorn.

1970

Den første store kontrakten

Scharnebeck sluse nær Lüneburg, Tyskland

Verdens største dobbeltsluse for båter som forbinder Mittelland kanalen og elven Elbe, med en høydeforskjell på hele på 38 m.

1972

PERI åpner avdelinger i Tyskland

PERI ekspanderer i Tyskland

De føste avdelingene blir etablert i Hamburg og Stuttgart.

1974

De første datterselskapene

PERI ekspanderer i Europa

De første datterselskapene blir etablert i Sveits og Frankrike.

1984

På vei inn i en ny epoke

PERI USA

Det første datterselskapet utenfor Europa.

GT 24 Den universale tredrageren

Som en videreutvikling av T- 70 V med sine 36 cm høyde, kom den nye GT 24 drageren. Med 12 cm lavere byggehøyde, men alikevel bygget for å tåle høy belastning og store spennvidder.

 

1985

Tyrkisk demning bygget med TRIO veggforskaling

Atatürk Demning, Tyrkia

Suksessen med den ensidige klatreforskalingen SKS begynte under oppføringen av verdens tredje største demning.

Europas ledende veggforskalingssystem lanseres

Det universale veggforskalingssystemet TRIO er karaterisert ved få indivudelle deler som resulterer i raskere monteringstider. TRIO blir etter få år et markedsledende system.

1989

ACS selv-klatringssystem

En ny milepel innenfor selv - klatrende teknologi

PERI introduserer ACS selv- klatringssystem. Klatringen foregår ved bruk av hydraulisk mekanisme, og uten bruk av kran. Solide utformede arbeidsplattformer sikrer arbeidspersonell i all slags vær.

1991

CAD software

73 stk moderne CAD arbeidsstasjoner erstatter tegnebordene i Weissenhorn.

1992

MULTIPROP og SKYDECK

Bauma 1992

På Bauma i 1992 presenterer PERI dekkeforskalingen SKYDECK. En innovasjon i aluminum, med MULTIPROPP som understøttelse. Lav vekt og stor bæreevne med intregrert målebånd og selvrensende gjenger forklarer den raske suksessen til MULTIPROPP over hele verden.

1994

Øresundsforbindelsen mellom Danmark og Sverige

Forskalingsvogn for produksjon av verdens lengste monolitiske tunell

Tunellelementene ble laget i en provisorisk fabrikkhall og plassert i en tørr dokk. Elementene ble individuelt tauet ut i åpen sjø ved bruk av pontonger, og ble senket på eksakt posisjon på sjøbunnen.

 

PERI har 13 avdelingskontorer i Tyskland og 22 datterselskaper i verden. Produktporteføljen innehar nå over 2000 produkter

25 års jubileum PERI
 

1998

PERI UP stillassystem, Petronas Towers og Quadragon

PERI UP stillas system

Ved utvikling av PERI UP stillassystem begynner PERI sin aktivitet i stillasmarkedet. PERI UP T 72 fasadestillas med T-rammer og rekkverk montert i forkant er sikkert og kostnadseffektivt.

Petronas Towers, Kuala Lumpur, Malaysia

Under byggingen av den gang verdens høyeste bygg med 452 m, gav bruk av ACS selv- klatringssystem en jevn og problemfri konstruksjonsprosess.

Nytt administrasjonsbygg

Et ultramoderne kontorbygg for PERI ansatte blir realisert i Weissenhorn. Bygget blir kalt Quadragon, på grunn av sin utforming.

2000

PERI lanserer ny logo

Ny PERI logo

Den horisontale pilen symboliserer økende tilstedeværelse i markedet og stadig flere fornøyde kunder. Den vertikale pilen står for forbedring i kvalitet på alle tjenester som PERI tilbyr.

Produksjon

20.000 løpemeter med tredragere blir nå produsert - hver dag.

2003

Verdens lengste skråstagsbro

Viaduc de Millau, Frankrike

Den 2,5 km lange skråstagsbroen er konstruert ved bruk av spesial stålforskaling, som vokste steg for steg ved hjelp av vår ACS selvklatrings forskaling.

 

 

2004

Fra skulptur til bygning

Turning Torso, Malmø Sverige

På grunn av sin unike "vridde arkitektur" krevde det et spesialutviklet forskalingskonsept med ACS klatreenheter, for å bygge dette 190 m høye kontor- og boligkomplekset.

 

 

2005

Utfordrende forskalingsteknologi og fremtidige investeringer

Mercedes Benz Museum, Stuttgart, Tyskland

Pilotprosjekt i 3D for serieproduksjon av forskalingselementer setter ny standard for forskalingsteknologi.

 

 

Investeringer for fremtiden

PERI ekspanderer produksjonsarealet med 80% og dobler størrelsen for logistikk og leveringsfasiliteter. Dette utgjør tilsammen en investering på ca 80 millioner euro i Weissenhorn.

 

 

2007

VARIOKIT - et byggesett for ingeniører

Fleksiblitet og funksjonalitet for bærende konstruksjoner

Systemløsning for tunnel, bro og bygningskonstruksjoner. PERI tilbyr for første gang et byggesett bestående av standarddeler. Et leiesystem med standard komponenter og sammenkoblingsdeler.

 

Kontinuitet

Konsernets styre i 2007: firmaets grunnlegger Arthur Schwører (død 2009) sammen med sine sønner, Alexander og Christian.

PERI ivaretar miljøet

PERIs biomasse kraftverk plassert sentralt i Weissenhorn er et symbol på kombinert økonomi og økologisk bærekraftighet.

 

2008

Imponerende brokonstruksjon

Sheikh Khalifa Bridge, Abu Dhabi, De forente arabiske emirater

Med en lengde på 1,455 km og imponerende bredde på 60m, knytter denne broen Sheikh Khalifa Brigde fastlandet Abu Dhabi til Saadiyat Island.

 

2011

Århundrets byggeplass

Fornyelse av Panamakanalen

Utvidelse av den gigantiske slusekanalen mellom Atlanterhavet og Stillehavskysten representerer den største enkelt ordren i selskapets historie.

 

 

2012

myPERI - din online portal

Full kontroll med myPERI

All prosjektdokumentasjon er tilgjengelig døgnet rundt. PERI er den første forskaling- og stillas leverandøren som tilbyr sine kunder denne tjenesten. Ta kontakt med oss for mer informasjon om myPERI.