You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI – din samarbeidspartner for kryssfiner- og plateprodukter

PERI, en familieeid virksomhet i mer enn 45 år, produserer nyskapende forskalings- og stillasløsninger og leverer støtte til alle fasene i prosjektet.

En viktig funksjon i selskapet er salg og markedsføring av en omfattende portefølje av kryssfiner- og plateprodukter for ulike behov og bruksområder. Hovedkontoret vårt ligger i Weissenhorn sør i Tyskland. PERIs lokale salgsingeniører og faglig dyktige selgere er tilgjengelige via sine respektive datterselskaper og kontorer rundt om i verden, og deler kunnskap og innsikt for å dekke dine behov.

Ta mer enn gjerne kontakt for å høre hvordan PERI kan hjelpe deg med å dekke dine behov og kjøpe rett produkt til riktig pris. Hos PERI kan du regne med topp engasjement, høy kompetanse og stor samarbeidsvillighet.

Gunnar Berg
Sjef for plateprodukter
PERI GmbH, Weissenhorn

Head of Plywood and Wood Materials Business Division
PERI GmbH, Weissenhorn

Gunnar Berg
Sjef for plateprodukter
PERI GmbH, Weissenhorn

Kompetent. Allsidig. Effektiv.

With our strategically situated distribution centre we can offer our customers a just in time service. Smaller quantity deliveries are available from our local storage facilities.
For efficient transportation to the customer by land and sea, we cooperate with reliable logistics partners. Our customers benefit from our international logistics network through its optimal delivery capability.

I løpet av de siste 20 årene har PERI utviklet seg til å bli en av de største internasjonale leverandørene av plateprodukter. Produktporteføljen vår er beregnet på å dekke behovene til kunder over hele verden.

Rådgivningstjeneste for alle markeder for å innfri kundenes forventninger

Over hele verden tas kundene våre vare på av PERIs erfarne selgere og ingeniører. De er der for å gi råd og veiledning til vårt store spekter av kunder. Siden de er lokale kontaktpersoner, kan de raskt og enkelt svare på spørsmål og behandle henvendelser og ordrer.

Våre erfarne ansatte forklarer også hvordan du bruker og vedlikeholder produktene våre for at de skal vare så lenge som mulig.

Allsidig, markedsdrevet produktportefølje

Vi tilbyr kundene våre en omfattende produktportefølje til bruk innenfor bygg- og anleggvirksomhet og i industrien.

PERIs plateprodukter kan brukes til alt fra konstruksjon av bygningskjerner og helt til taket er på plass. I tillegg til bruk innen bygg- og anlegg benyttes det omfattende sortimentet også på mange områder hos sluttbrukere.

Effektivt globalt nettverk

Takket være et tett og omfattende samarbeid med ledende internasjonale produsenter og et årlig forbruk på rundt 6000 containere, kan vi tilby plateprodukter i hvert enkelt land til en konkurransedyktig pris.

Og vi kan garantere pålitelig og løpende forsyning gjennom vårt utstrakte logistikk- og salgsnettverk som støttes av lokale varebeholdninger.

Plywood traded by PERI is available all around the world.

Med mer enn 60 datterselskaper, et stort antall filialer og mer enn 120 effektivt drevne lagre har vi kort avstand til kunder og prosjekter over hele verden.


Vår forpliktelse til langsiktig samarbeid

Best advice and support provided by locally-based experienced specialists who find the right product to meet your requirements.

Råd og støtte

fra lokale erfarne spesialister, som finner produktet som dekker nettopp dine behov.

Worldwide supply capability through a highly efficient logistics network with international ocean and land-based storage locations in close proximity to the customer.

Verdensomspennende forsyning

gjennom et svært effektivt logistikknettverk med internasjonale sjø- og landbaserte lagringsplasser nær kundene våre.

Wide diversity of products for all needs with the most suitable product for every requirement – in virtually any thickness, size and quality as well as with a broad range of coatings.

Stort utvalg av produkter for alle typer bruksområder

med det best egnede produktet for alle slags behov – i et fullt spekter av tykkelser, størrelser, kvaliteter og belegg.

Cost benefits for our customers through the bundling of international volumes.

Kostnadsfordeler for kundene våre

gjennom konsolidering av internasjonale volumer.

Reliable quality through strict guidelines in the selection of our suppliers and regular on-site checks.

Pålitelig kvalitet

takket være valget av leverandører og regelmessige kontroller av forsyningskjeden.

Long-term orientation through environmentally, socially and economically-sustainable activities, e.g. FSC© and PEFC certification of PERI plywood and wood material sales activities.

Langsiktig visjon

gjennom miljømessig, sosialt og økonomisk bærekraftig virksomhet, f.eks. FSC©- PEFC-sertifisering av PERIs salgsvirksomhet knyttet til kryssfiner- og plateprodukter.

Progress for the future through continuous further development and optimization of products along with the PERI range of services.

Fremskritt for fremtiden

gjennom stadig videreutvikling og optimalisering av våre produkter og tjenester.


Bruksområder, behov og egnede PERI-løsninger

Bilindustrien

Kryssfinerplater benyttes i forskjellige ledd i bilproduksjonsprosessen. Følgelig er det behov for flere forskjellige produkter. For bilgulv er sklisikker overflate veldig viktig for både komersielle biler og trailere, så vell som jernbanevogner og båtdekk. PERI Wire kryssfiner er da det rette valg fordi det glisikre mønsteret sikrer god friksjon og er motstandsdyktig mot slitasje. PERI tilbyr forskjellig type overflate som er vannfaste, lett å rengjøre og motstandsdyktig mot kjemikalier. Dette forlenger levetid og reduserer driftskostnader. PERI Maxi paneler med strukturert overflate gir mulighet for produksjon av store gulv, uten skjøter, til bilindustrien.

 

For chassiskonstruksjoner i bilindustrien, kan olja kryssfiner fra PERIs sortiment benyttes. For malte og glatt interiør er platene ideelt egnet, samtidig med at det gir et optisk høykvalitets utseende. Skreddersydde konstruksjoner og størrelser gir produsenten valgfrihet til bruk i forskjelige typer chassis. Kryssfiner platene som benyttes i bilindustrien er enkle å benytte i en CNC prosess, og er samtidig så robuste at plateskjøter med not og fjær er mulig.

PERI-løsninger

 • Kryssfiner med forskjellig struktur og glatt overflate samt i maxi format
 • Olja kryssfiner
 • Finerkompsitt konstruksjaoner

les mer om plater til bilindustri

Bygningskonstruksjoner med treverk

I bygningskonstruksjoner av treverk, benyttes i hovedsak konstruksjons kryssfiner og OSB plater. Viktige egenskaper er dimensjonerende stabilitet, og nøyaktige toleranser på det panelproduktet so benyttes

In constructional timber construction, uncoated plywood and OSB products are primarily used.

For konstruksjonsformål, som vegger gulv og tak, tilbyr PERI hele spekteret av panel løsningene. Våre plateprodukter kan benyttes både i konstruktive og dekorative applikasjoner. De kan enkelt bearbeides og er karakterisert med sin lave vekt.

Alle PERI produkter som benyttes i dette feltet har applikasjoner CE, FSC© or PEFC sertifikat, og vil også overholde andre landspesifikke standarder.

PERI-løsninger

 • Konstruksjonskryssfiner
 • OSB paneler

les mer om platene for konstruksjon og OSB

Støping på anleggsplassen

Ved støping av betong på anleggsplassen utsettes platene for en rekke påkjenninger. I tillegg til påvirkning fra omgivelsene kan håndtering og oppbevaring av platene før og under bruk ha stor innvirkning på produktets levetid og ytelse. To viktige faktorer ved valg av plate er hvor mange ganger platen skal brukes til forskaling, samt hvilke krav som stilles til kvaliteten på betongoverflaten. Disse faktorene varierer fra prosjekt til prosjekt.

For in-situ concreting operations, the formlining is exposed to particularly high stresses.

Takket være vår lange erfaring kan PERI tilby gode løsninger til bygg- og anleggsbransjen med tanke på ulike overflatefinisher, tretyper, tykkelser og platestørrelser. Alle platene våre som skal brukes som forskalingsoverflate, kjennetegnes ved en robust kjerneplate som gir konsekvent dimensjonsstabilitet, og som har en relativt lav egenvekt. Ved riktig håndtering og bruk av platene våre sikres også god anvendelighet og levetid.

Et særlig slitebestandig overflatebelegg gjør det mulig å bruke platene på nytt mange ganger. Ved behov for store, skjøtefrie overflater tilbyr vi forskalingsplater i spesialstørrelser, såkalte Maxi-plater. Produktporteføljen vår inneholder også rimeligere alternativer for sekundære bruksformål.

PERI-løsninger

 • Filmbelagt kryssfiner tilgjengelig i et bredt spekter av størrelser og tykkelser
 • Olja kryssfiner
 • Komposittplater

les mer om forskalingsfiner

Prefabrikerte betongelementer

Produksjon av prefabrikerte betongelementer er en kompleks prosess og omfatter konstruksjon av ferdigbygg til produksjon av enkeltkomponenter..

Takket være det store utvalget av forskalingsplater kan PERI tilby optimal støtte for alle typer behov ved prefabrikkeringsanlegg. I likhet med plater som brukes på anleggsplassen, har kryssfiner for prefabrikkerte produkter høy stabilitet og dimensjonsnøyaktighet, en kjerne av høy kvalitet samt en slitesterk og glatt overflate. Dette gjør det mulig å bruke platene mange ganger og har stor innvirkning på betongens sluttfinish.

The production of precast concrete elements is very complex and ranges from constructive prefabricated construction through to the manufacture of single components.

Ved behov for store, skjøtefrie betongelementer tilbyr PERI et komplett utvalg av Maxi-plater i ulike tykkelser og formater. Den enkle håndteringen av platene gjør det mulig å produsere individuelle prefabrikeringsformer på kort tid og til lav kostnad.

For støttekonstruksjoner er platenes høye styrke og dimensjonsstabilitet avgjørende. Til slik bruk tilbyr vi et bredt spekter av belagte og ubelagte kryssfinerprodukter.

PERI-løsninger

 • Belagte plater i små størrelser og maxi-størrelser i ulike tykkelser
 • Olja kryssfiner, sponplater og plastplater
 • Individuelle plateløsninger tilpasset kundens behov

les mer om panelene til prefabindustrien

Emballasje

Plater som brukes som industriell emballasje for verdifullt gods, kjennetegnes ved høy styrke og lav vekt. På grunn av platenes konstruksjon er de spesielt egnet til alle typer emballasje. De er svært lette og oppfyller samtidig de høye kravene til styrke og dimensjonsstabilitet. De kan i tillegg enkelt bearbeides maskinelt og tilpasses ulike pakkestørrelser.

Plywood which is used as industrial packaging for valuable goods is characterized by its high strength and low weight.

Hvis prioriteten er produkter med lett vekt, er plater i softwood den beste løsningen. Er det behov for mer robust emballasje, anbefaler vi hardwood som bjørk. Også på dette feltet tilbyr PERI et komplett utvalg av plater.

PERI-løsninger

 • Kryssfiner av hardwood og softwood i ulike kvaliteter, størrelser og tykkelser
 • OSB-plater

les mer om plater til emballsje


Utdrag fra PERIs produktportefølje

PERIs plateprodukter er tilgjengelige i mange kvaliteter og standarder. Platetykkelser, -størrelser og -belegg tilpasses lokale markedsbehov. Vi tilbyr CNC-bearbeidede og individuelt tilpassede løsninger på forespørsel. Eksperter på plater i de ulike landene hjelper med å finne best mulig løsning.

Filmbelagt kryssfiner

PERI FinPly Filmfaced plywood for smooth fairfaced concrete requirements
stillas reis dekke forskaling domino Trio Quatro søyle panel dekke vegg OSB finer plater

Med glatt belegg

Type treverk

Hardwood og softwood fra ulike deler av verden

Belegg

 • Fenolharpiksbelegg
 • Melaminharpiksbelegg
 • MDO-belegg
PERI wiremesh-kryssfinèr med Non-slip filmfaced belegg for applikasjoner med antiskli krav
The Plywood features non-skid filmfaced coating for special applications
Filmbelagte plater, produsert i Russland. Der en side er med sklisikkert mønster.
OSB finer finèr kryssfiner plate tre panel PERI spon forskalingsfiner prefab industri
stillas reis dekke forskaling domino Trio Quatro søyle panel dekke vegg OSB finer plater

Med strukturert belegg

Type treverk

Hardwod og softwood fra ulike deler av verden

Belegg

 • Ulike sklisikre mønstre
Type of wood: Coniferous and deciduous woods; Coating: Polypropylene (PP), Fibre-reinforced (GFRP), UCP coating

Med spesialbelegg

Type treverk

Hardwood og softwood fra ulike deler av verden

Belegg

 • Polypropylene (PP)
 • Fiberforsterket (GFRP)
 • UCP-belegg

Olja kryssfiner

PERI plywood for universal applications, i.e. as a protective plate

Type treverk

Hardwood og softwood fra ulike deler av verden og i ulike kvaliteter

Andre panelprodukter

Type plate

 • 3-lags plate
 • LVL
 • MDF
 • OSB
 • Sponplate
 • Komposittplater

Belegg

 • Melaminbelegg
 • MDO
 • HPL/CPL

Tips for the cleaning and maintenance of formwork panels

Tips til rengjøring og vedlikehold av forskalingsplater

Riktig behandling og rengjøring vil forlenge forskalingsplatenes levetid. Våre kortfattede tips viser deg hvordan du behandler forskalingsplatene fra PERI på best måte, slik at du kan bruke dem på nytt så ofte du vil.

Mer informasjon


Bærekraft og etterlevelse av kravet om tilbørlig aktsomhet ved anskaffelse av produktene våre

Bærekraftig forvaltning er et grunnprinsipp hos PERI. Derfor kjøper vi kryssfiner og plateprodukter fra produsenter som bare foredler tømmer fra lovlige kilder og så langt det er mulig, fra skog som blir forvaltet på en sertifisert, bærekraftig måte.

PERI GmbHs produktkjede (Chain of Custody) er sertifisert i henhold til standardene til PEFC og FSC©. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) og FSC (Forest Stewardship Council) er ikke-statlige, ideelle organisasjoner. De utvikler kriterier for bærekraftig skogbruk og sertifiserer skoger som forvaltes i tråd med disse kriteriene. Bærekraftig betyr at skogbruket må være miljøvennlig, samt oppfylle krav til samfunnsansvar og være økonomisk levedyktig. Mange PERI-datterselskaper er allerede sertifisert eller i ferd med å bli det.

Tilbørlig aktsomhet og regelmessig, uavhengig verifisering

Alle som i likhet med PERI selger produkter laget av ved fra sertifiserte vekstregioner, kan vise dette på sluttproduktet ved å påføre en PEFC- eller FSC©-logo. Forutsetningen er at det er innført et aktsomhetssystem (due diligence) som dekker hele produktkjeden, fra anskaffelse og lagring til salg. Etterlevelse av kravene gjennomgås årlig, mens sertifiseringen fornyes hvert femte år.

Kundene våre kan derfor være sikre på at veden til PERI-produktene med PEFC- eller FSC-logen kommer fra skog som blir bærekraftig forvaltet.

Etterlevelse av krav om tilbørlig aktsomhet innenfor rammeverket i EUs tømmerforordning 995/2010

Som importør av produkter bruker PERI GmbH aktsomhetssystemet (due diligence) til den tyske trelasthandelsorganisasjonen. Systemet er underlagt teknisk overvåking og løpende eksternt tilsyn fra det tyske landbruksdepartementet. Systemet er basert på minstekravene til ETTF, den europeiske trelasthandelsorganisasjonen, som foreskriver harmonisert tilbørlig aktsomhet for europeiske trelasthandelsorganisasjoner.

PERI bekrefter at varene som handles, har vært underlagt tilbørlig aktsomhet i tråd med standardene og i samsvar med kravene i EU-forordning 995/2010 (tømmerforordningen).

Whoever, as PERI, sells products made of wood from certified growing regions may make this clear on the end product by attaching the PEFC or FSC© logos.

Krav merket på et sertifisert selskap